De druiven komen uit de wijngaard 'Pago de Fuente Elvira' in La Seca. Deze wijngaarden is volledig vrij van chemicaliën. De wijnstokken zijn 50 jaar oud. De bodem bestaat uit rotsen en een onderlaag van klei.

Heldere lichtgele kleur.

Intense geur van jasmijn, ananas perzik en sinaasappel schil.

Zuivere smaak met zachte zuren, lychee, passievruchten en citrus. De afdronk is lang, elegant en met veel mineralen.

Kleur Wit
Type Stille wijn
Druif Verdejo
Flessluiting Kurk
Land Spanje
Streek Rueda
Wijnhuis Bodegas Escudero
Serveer­temperatuur 10-12
Bewaarpotentieel 3-5 jaar

Vinificatie

De druiven vergisten met wilde gisten in kleine stalen vaten in een gekoelde ruimte op een temperatuur van 13-14 graden. De wijn rijpt vervolgens nog 3 maanden op de lies en rust 3 maanden op de fles.

Wijn & spijs

Lekker bij gegrilde garnalen met koriander dressing, suhi, carpaccio tonijn, gebakken coquille op bedje gecarameliseerde witlof en sinaasappel dressing.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op

Bodegas Escudero

Bodegas Escudero - een echt familiebedrijf - ligt in het Spaanse dorpje La Seca. In het hart van de regio Rueda, 175 km ten noordoosten van Madrid. Een ideaal wijngebied waar al sinds mensenheugenis uitstekende wijnen worden gemaakt. Het produceren van een kwaliteitswijn vereist echter meer dan perfecte omstandigheden. Kennis en ervaring bijvoorbeeld. Maar bovenal: liefde voor het ambacht. Dat heeft de familie Escudero als geen ander. Zij maken wijn met hun hart. En dat proef je.