Wijncursus 'Wijnbrevet' SDEN niveau 3

Wijn is een boeiend product: hoe meer je van wijn weet, hoe interessanter het wordt. Veel mensen drinken met plezier een goed glas wijn en zouden graag iets meer over wijn willen weten. Het wijnbrevet is een diploma op SDEN 3 niveau van de stichting wijnexamens Nederland en tevens het toelatings diploma tot de Vinologen opleiding.

Er zijn geen toelatingseisen voor deze cursus maar het is wel aan te raden om eerst de cursus Wijnoorkonde te volgen op SDEN 2 niveau.

Deze vervolgcursus laat je in acht lesavonden van drie uur kennis maken met alle facetten van wijn! Na de laatste les bieden we nog een proefexamen aan om u zo goed mogelijk voor te bereiden op het examen, de kosten hiervan zijn €.15,00

Met behulp van een professionele PowerPoint presentatie en up to date nieuw lesmateriaal van de Wijnacademie worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Geschiedenis en ontwikkeling wijnbouw
  • Vinificatie en samenstelling van wijn
  • Wijnwetgeving en etikettering voorschriften
  • Kennen en herkennen van de belangrijkste druivenrassen
  • Wijnbehandeling en wijn-spijs
  • Verantwoord alcohol gebruik
  • Per wijnland wordt de geschiedenis, terroir, klimaat, belangrijkste druivenrassen en wijnwetgeving behandeld

We proeven ongeveer 10 kwaliteits wijnen per avond en sluiten altijd af met een bijzondere wijn in combinatie met een kaasplateau en/of lekkere hapjes.

De locatie is op het Prowines Wijn Educatiecentrum, Industrieweg 122, 5683 CG Best. De prijs van deze cursus inclusief BTW is €.399,00. Dit is exclusief cursusboek(€.38,50) proefexamen en examen.

Heeft u behoefte aan meer info of wilt u inschrijven kunt u contact met ons opnemen via info@prowines.nl of 06 83 15 46 31.

In het kort

Geen toelatingseisen
8 lesavonden van 3 uur
Professionele powerpoint presentatie
10 kwaliteitswijnen per avond
Bijzondere wijn als afsluiting met kaasplateau of bijpassend gerechtje
20 september 2022 19:30 uur - 13 oktober 2022 22:30 uur
399,00
Schrijf u in